استودیوی Platinum Games کاملا با خریداری شدن مخالف نیست – تی ام گیم
استودیوی Platinum Games کاملا با خریداری شدن مخالف نیست – تی ام گیم
یکی از رئسای استودیوی Platinum Games، اخیرا ادعا کرد که این شرکت مخالفتی با خریداری شدن ندارد؛ به شرطی به درخواستهایشان گوش داده شود.
از آتسوشی اینابا در یک مصاحبه، در مورد خریدهای اخیر صنعت بازی پرسیده شد که مهمترین آن، خرید 70 میلیارد دلاری اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت بود. بحث اصلی سر آن بود که آیا پلاتینیوم پذیرای پیشنهادات خرید خواهد بود؟ اینابا در پاسخ گفت:
تا زمانی که شرکتها با ما همانند چیزی که انتظار داریم مایکروسافت با اکتیویژن رفتار کند، برخورد کنند، مشکلی با تصاحب شدن نداریم. مهمترین چیز برای ما این است که در ساخت بازیهایی که میخواهیم، آزادی عمل داشته باشیم.
او همچنین ادامه داد:
با توجه به آنچه در مورد خریدهای اخیر میشنوم، فکر نمیکنم مایکروسافت مدیریت کامل اکتیویژن را در دست بگیرد. این عمل باعث میشود تمام آزادی عمل از آنها سلب نشود. فکر نمیکنم این نوع خریدها برای بازیسازها مشکلساز باشد.
اینابا همچنین اذعان کرد:
من فکر میکنم که احترام متقابل زیادی در آنجا وجود خواهد داشت و اکتیویژن میتواند به بهترین نحو به انجام پروژههای همیشگی خود ادامه دهد. این نیز چیزی است که در پایان بحث برای ما مهمتر از هر چیزی است. تا زمانی که به آزادی ما احترام گذاشته شود، هیچ چیزی را رد نمی کنم.
آقای اینابا اخیرا گفته بود که پلاتینیوم علاقهای به فروش خود به مایکروسافت ندارد و علنا تمایل خود را برای کار کردن با شرکتهای ژاپنی اعلام کرده است. آنها بارها تاکید کردند که به خریدهای محدودکنندهی استقلال در شرکت، علاقهمند نخواهند بود. پلاتینیوم یکی از برجستهترین بازیسازان مستقل ژاپنی است که به خاطر سابقه بلند خود در ساخت بازیهایی مانند NieR Automata ، Astral Chain و Bayonetta شناخته شده است. شرکت چینی Tencent در سال 2020 روی پلاتینیوم سرمایهگذاری کرد (همانند اتفاقی که برای Activision Blizzard قبل از قرارداد مایکروسافت افتاد).
خرید و فروش در صنعت گیم بیش از پیش شده است؛ با این وجود، به نظر میرسد هنوز به صورت مستقیم استودیوهای مستقل ژاپنی را درگیر نکرده است. ما هنوز چیزی در سطح خرید 3.6 میلیارد دلاری بانجی توسط پلی استیشن در بازار شرق ندیدهایم، چه برسد به قرارداد 70 میلیارد دلاری مایکروسافت با اکتیویژن. اینابا در پاسخ به این سوال که چرا شرکت های ژاپنی به اندازه شرکتهای غربی ادغام نمیشوند، گفت که از این موضوع تعجب کرده است:
موافقم، شما این را در ژاپن زیاد نمیبینید و شخصا فکر می کنم کمی عجیب است. وقتی تمام پولهای این شرکتهای بزرگ را میبینم که به خرید میپردازند، گاهی فکر میکنم شرکتهای ژاپنی همیشه منفعل به نظر میرسند.
دکتر سرکان توتو، تحلیلگر ژاپنی، اخیرا اذعان کرد که شرکتهای غربی مانند مایکروسافت، به دلیل مسائل فرهنگی به سختی می توانند استودیوهای بزرگ ژاپنی را خریداری کنند. توتو گفت:
در این روزگار نمی توان هیچ چیز را پیشبینی کرد. از برخی جهات، تصاحب یک ناشر بزرگ ژاپنی توسط مایکروسافت خبر بزرگتری نسبت به قرارداد Activision خواهد بود. تاکنون هیچ شرکت بازی سازی خارجی نتوانسته یک استودیو ژاپنی بزرگ را خریداری کند. من میتوانم به شما تضمین دهم که تلاشهایی صورت گرفته، اما همواره به در بسته خورده است.
نظر شما در این خصوص چیست؟ آیا موافق خریداری شدن یک شرکت ژاپنی مانند پلاتینیوم توسط یک کمپانی غربی هستید؟