سرگرمی

کف اقیانوس‌ها؛ میزبان گونه‌های زیستی کشف نشده – تی ام گیم

  • کف اقیانوس‌ها؛ میزبان گونه‌های زیستی کشف نشده – تی ام گیم

    مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که کف اعماق اقیانوس مملو است از اشکال حیات کشف نشده که به تنظیم آب‌وهوای زمین کمک می‌کنند.
     
    به گزارش تی ام گیم و به نقل از Live Science، محققان، دی‌ان‌ای (DNA) رسوبات اعماق دریا در سرتاسر جهان را توالی‌یابی کردند و دریافتند که دست‌کم سه برابر بیشتر از آنچه که زندگی در بالای اقیانوس جریان وجود داشته باشد، در بستر دریا جاری است. افزون بر این، نزدیک به دو سوم این زندگی هنوز به طور رسمی شناسایی نشده است.
     
    اندرو گودی (یکی از نویسندگان این مقاله و زیست‌شناس اعماق دریا در مرکز ملی اقیانوس‌شناسی انگلستان)، می‌گوید: «از دهه ۱۹۶۰ مشخص شد که تنوع گونه‌‌ها در اعماق دریاها بسیار زیاد است. آنچه که در این مطالعه جدید دیدیم، این بود که یک طبقه‌بندی بالاتر نیز، تنوع زیادی وجود دارد». به عبارت دیگر، تعداد بسیار زیادی از گونه‌های تکاملی ناشناخته وجود دارد که باید کشف شوند.
     
    بنا بر این مطالعه، با اینکه کف اعماق اقیانوس بیش از نیمی از سطح زمین را می‌پوشاند، اما خانه برخی از اکوسیستم‌هایی است که کمتر مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. پژوهش‌های پیشین، ان‌دی‌ای که از ستون آب جمع‌آوری شده بود را مورد بررسی قرار می‌داد، و بدین‌ترتیب، این مطالعه به دنبال تکمیل تصویر و ارائه دیدگاهی جهانی پیرامون تنوع زیستی در اقیانوس با مشاهده دی‌ان‌ای کف دریا در رسوبات اعماق دریاست.
     

    کف اقیانوس‌ها؛ میزبان گونه‌های زیستی کشف نشده - تی ام گیم

    گروه پژوهشی DNA 418 نمونه کف دریا را که از تمام حوضه‌های اقیانوسی بزرگ در خلال سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶ جمع‌آوری شده بود، توالی‌یابی کردند و آنها را با داده‌های دی‌ان‌ای موجود حاصل از بقیه اقیانوس‌‌ها مقایسه نمودند و دی‌ان‌ای شناخته شده موجودات مرده را که به ته دریا چسبیده بودند را از سایر دی‌ان‌ای‌ها جدا ساختند.
     
    این محققان همچنین راجع به نقش اعماق اقیانوس در به اصطلاح پمپ بیولوژیکی (فرآیندی که در آن موجودات اقیانوسی مانند فیتوپلانکتون کربن را از جوّ نزدیک سطح جذب می‌کنند و به اعماق دریا فرو می‌روند تا کربن جدا شود)، اطلاعات بیشتری کسب کردند. بنابراین محققان اکنون می‌دانند که برخی از جوامع پلانکتون نقش بیشتری نسبت به سایرین در جذب دی‌اکسید کربن و تنظیم آب‌وهوا بازی می‌کنند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا