نینتندو، سونی، سیدی پراجکت رد و رمدی در فهرست خرید مایکروسافت بودهاند – تی ام گیم
نینتندو، سونی، سیدی پراجکت رد و رمدی در فهرست خرید مایکروسافت بودهاند – تی ام گیم
شرکت مایکروسافت جهت تزریق نیرو به واحد ایکس باکس، حتی بزرگترین شرکتهای فعال در صنعت بازیها را نیز در فهرست خرید خود درنظر گرفته بود.
به عنوان بخشی از دستورات مقدماتی دادگاه کمیسیون نظارت بر تجارت آمریکا (FTC) درباره تصاحب اکتیویژن بلیزارد (Activision Blizzard) توسط مایکروسافت، اسناد و اطلاعات زیادی از شرکتهای نامبرده در اختیار دادگاه قرار گرفته است. طبق اسناد محرمانهای که استفن تولیتو (Stephen Tolito) از رسانه Axios به آنها دست پیدا کرده، مشخص شده است که ردموندیها در سال ۲۰۲۱ تعداد بیش از ۱۰۰ شرکت مختلف را برای خرید، زیر نظر داشتهاند.
جدا از عدد حیرتانگیزِ سه رقمی این شرکتها، اسم و جایگاه برخی از آنها بهشدت بحثبرانگیز است. در این فهرست صدتایی نامهایی چون سازنده Hollow Knight: Silksong یعنی تیم چری (Team Cherry)، استودیو لاریان (Larian Studio)، سیدی پراجکت رد (CD Projekt Red)، رمدی اینترتینمنت (Remedy Entertainment) و فرامسافتور (FromSoftware) به چشم میخورند.
علاوه بر اینها، ناشرهایی مانند سگا (Sega)، دیولور دیجیتال (Devolver Digital)، ۵۰۵ گیمز و آناپورنا اینتراکتیو (Annapurna Interactive) هم در فهرست خرید مایکروسافت حضور داشتهاند.
جالبتر از اسامی بالا اما شرکتهایی چون سونی، نینتندو، کونامی (Konami)، نیانتیک (Niantic)، باندای نامکو (Bandai Namco) و اسکوئر انیکس (Square Enix) هستند. با این وجود، این فهرست صد تایی گلچین شد و برخی شرکتها به دلیل دارا بودن فاکتورهایی چون قیمت خرید بالای ۲۰ میلیارد دلاری و سودآوری سالانه کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار، کنار گذاشته شدند.
مشخص نیست که اطلاعات بالا چه تاثیری بر تصمیم دادگاه FTC درباره تائید یا عدم تائید معامله خرید اکتیویژن بلیزارد خواهد گذاشت. چنانچه پیدا است مایکروسافت برای سلطنت بر بازار بازیهای ویدیویی، ابایی از تصاحب ناشرهای بزرگ ندارد و سرمایه لازم را به هر نحوی فراهم خواهد کرد. FTC نیز از همین موضوع نگران است و اعتقاد دارد عملکرد ایکس باکس بعد از خرید زنیمکس/بتسدا (ZeniMax/Bethesda)، خود دلیلی کافی برای جلوگیری از خرید اکتیویژن است.
منبع: GamingBolt