چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ – تی ام گیم
چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ – تی ام گیم
• لباس مناسب بپوشید. لباسهای سبک و گشاد بپوشید که تا حد امکان خنک بمانید.
• آهستهتر حرکت کنید. اگر به کار و ورزش در هوای گرم عادت ندارید، از شدت و سرعت فعالیتتان بکاهید.
اگر تحرک و تقلا در گرما سبب میشود ضربان قلبتان بالا برود و نفستان بند بیاید، توقف کنید. به محوطهای خنک یا توی سایه بروید و استراحت کنید، بهخصوص اگر احساس سرگیجه، گیجی، ضعف یا بیحالی دارید.
• آب کافی بنوشید. فرقی نمیکند میزان فعالیتتان چقدر است، مایعات زیاد بنوشید و صبر نکنید تا تشنه شوید. آب گزینه خوبی است و میتواند به جبران نمک و مواد معدنی که از طریق تعریق از دست دادهاید کمک کند. از نوشیدنیهای شکردار یا الکلی بپرهیزید، زیرا سبب میشوند بدنتان آب بیشتری از دست بدهد.
• کرم ضدآفتاب بزنید. از ضدآفتاب غافل نشوید، زیرا آفتابسوختگی سبب میشود بدن نتواند دمایش را پایین نگه دارد و آب از دست بدهد. کرم ضدآفتاب با اسپیاف ۳۰ یا بالاتر بهترین سپر دفاعی در مقابل اشعههای زیانآور خورشید است.
نشانههای گرمازدگی را بشناسید. عارضههای مرتبط با گرما آفتابسوختگی، عرقسوز، گرفتگی عضله، و گرمازدگی را شامل میشود.
عرقسوز جوشهای قرمزی است که وقتی گرمتان است یا عرق میکنید، بروز میکند و معمولا در قسمتهایی که عرق گیر میکند دیده میشود، مانند داخل آرنج و پشت زانو.
گرفتگی عضله وقتی رخ میدهد که در هوای گرم ورزش و بهقدری عرق کنید که بدنتان نمک و مایعات ضروری را از دست بدهد.
گرمازدگی هنگامی بروز میکند که بدن نمیتواند خود را از طریق تعریق خنک کند و دمای بدن به میزان خطرناکی بالا میرود و با سرگیجه، تهوع و بیهوشی همراه است.
کودکان و سالمندان بیشتر احتمال دارد دچار گرمازدگی شوند.
گرمازدگی با تعریق شدید، پوست سرد و خیس و رنگپریده، خستگی یا ضعف، گرفتگی عضلات، سرگیجه، تهوع یا استفراغ آغاز میشود و در صورت ادامه وضعیت، تعریق قطع و پوست قرمز، داغ، خشک یا مرطوب میشود، دمای بدن بالا میرود، و فرد دچار سرگیجه یا بیحالی، سردرد، تهوع، گیجی یا تشنج میشود.
بنابراین، با مشاهده علائم اولیه، از زیر آفتاب خارج شوید، سعی کنید دمای بدنتان را با آب سرد و کم کردن لباس پایین بیاورید و آب بنوشید. اما در صورت بروز گرمازدگی شدید، آب اضافی ننوشید و با ادامه و وخامت علائم یا استفراغ، به پزشک مراجعه کنید.
گرمازدگی شدید عارضهای جدی است و چنانچه درمان نشود، میتواند مرگبار باشد.
منبع: ایندیپندنت