تاریخ انتشار God of War Ragnarok با یک ماهگرفتگی واقعی مصادف شده است – تی ام گیم
تاریخ انتشار God of War Ragnarok با یک ماهگرفتگی واقعی مصادف شده است – تی ام گیم
جیم رایان برای God of War Ragnarok، با «ماه» یک قرارداد تبلیغاتی بسته است.
براساس اعلام رسمی هواشناسی جهانی، در روز هشتم نوامبر یا هفدهم آبان قرار بوده که ماه قرمز باشد. پدیدهای که در اسطورهشناسی کهن اسکاندیناوی، به پایان جهان اشاره دارد و در گفتار روزمره به «ماهگرفتگی» یا خسوف.
استودیوی سانتا مونیکا و سونی طی هفتههای گذشته برای بازی جدیدشان سنگ تمام گذاشتهاند؛ از طرفی، بازخوردهای استثنایی منتقدان و همچنین کمپین تبلیغاتی پرهیجانی که دیدیم، کمر همت بسته بودند تا جان طرفداران و منتظران این فرانچایز قدیمی را به لب بیاورند؛ حالا اما، در حالی که دیگر چیزی به انتشار بازی God of War Ragnarok نمانده، کرۀ ماه در اقدامی تقریباً غافلگیرکننده، وارد یک دورۀ مشخص از خسوف میشود تا درجۀ تب هوادارن کریتوس را تا آخرین حد ممکن بالا بکشد. حتی استودیوی سانتا مونیکا نیز در تایید و همراهی با هیجان فردی که این اطلاعات را منتشر کرده بود، پست او را بازنشر کرد و یک «ایموجی تفکر» هم کنار آن گذاشت.
این پدیده از جهتی مهم است که بازی God of War Ragnarok بخش اعظم الهامات خود را از اساطیر نورس و سرزمینهای اسکاندیناوی وام گرفته است و در اساطیر مربوطه، دورۀ رگناروک زمان تاریک شدن خورشید و ماه و پایان جهان برای انسانها و الههها است. در برخی از نسخههای این داستان، دلیل این اتفاقات را دو گرگ بزرگ با نامهای Skoll و Hati معرفی میکنند؛ جایی که گرگهای غولآسا میخواهند تا ماه و خورشید را شکار کنند و درست همانطور که در تریلر بازی دیدیم، برای گرفتن هردوی آنها، بهدنبالشان میافتند.
پدیدۀ خسوف زمانی اتفاق میافتد که زمین در ادامۀ چرخش دورهای خود، میان خورشید و ماه قرار گیرد و روی ماه سایه بیندازد؛ با قرار گرفتن سیارۀ زمین میان ماه و خورشید، مسیر رسیدن نور خورشید به ماه برای مدت محدودی سد میشود و نوری که به ماه میرسد، با گذشتن از اتمسفر زمین، چهرهای سرخ به آن میدهد. این اتفاق هم ناشی از پدیدهای بهنام «توزیع رایلی» در فیزیک است؛ هنگامی که اتمسفر زمین، نور آبی را بهدلیل داشتن طول موج کوتاهتر جذب میکند و در عوض، طول موج بلندتر رنگ قرمز را بهسادگی از لایههای هواییاش عبور میدهد. بههمین دلیل است که در هنگامۀ غروب رنگ قرمز آسمان بهچشم میآید و در پدیدۀ ماهگرفتگی، رنگ قرمزی که از اتمسفر زمین عبور کرده، از طریق ماه دوباره منعکس میشود و ظاهر غریب و کمنظیر سرخرنگی به آن میدهد.
برای علاقهمندان به علوم نجوم، اگر هم روزی بههردلیلی هنگام پیش آمدن ماهگرفتگی روی سطح ماه تشریف داشتید، اگر از آن فاصله به زمین نگاه کنید، تنها چیز قابل رؤیت یک کرۀ بزرگ سیاهرنگ خواهد بود که دورتادورش را نوارها و لایههایی قرمزرنگ از طلوع و غروب گرفتهاند. در هرصورت تماشای اینطور واقعهای از نزدیک فرصت ارزشمندی است برای لمس واقعیت و پیچیدگی آفریدهها؛ چراکه علاقهمندان به آسمان برای دیدن دوبارۀ چنین روزی بایستی تا پایان سال 2025 صبر کنند.
ماهگرفتگی در نیمکرۀ شمالی از ساعت 3:00 بامداد قابل رؤیت خواهد بود و ساکنین مناطق استوایی، استرالیا، آمریکای شمالی و مناطق شرقی آسیا نیز میتوانند در صورت بیدار بودن از این مناظر استفاده کنند. اگر از لحاظ جغرافیایی در محدودۀ درست قرار دارید، شما هم بیدار بمانید و این تجربۀ متفاوت را از دست ندهید.