کرمهای صورت که اینترنتی فروخته میشوند به جیوه آلودهاند – تی ام گیم
کرمهای صورت که اینترنتی فروخته میشوند به جیوه آلودهاند – تی ام گیم
به گزارش تی ام گیم و به نقل از ایندیپندنت، کارگروه مرکوری صفر (The Zero Mercury Working Group-ZMWG) در تلاش برای آگاهیرسانی بیشتر در مورد خطرات استفاده از مواد شیمیایی و چالشهای قانونمندسازی فروش آنلاین است، چرا که امکان دارد فروشندگان غیرمحلی از رعایت قوانین مربوط به استفاده از جیوه در لوازم آرایشی فرار کنند.
کارگروه مذکور که ائتلافی بینالمللی متشکل از بیش از ۱۱۰ گروه حامی سلامت عمومی است، صدها محصول موجود در فروشگاههای آنلاین را آزمایش کرد و متوجه شد که بیشتر آنها حاوی فلزات سنگین خطرناک است.
بررسی این گروه در سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸) روی ۱۶۶ محصول نشان داد که ۵۶ درصد آنها آلوده به بیش از یک «پیپیام» از این ماده شیمیایی هستند، که حد قانونی آن در ایالات متحده است.
اگرچه اتحادیه اروپا استفاده از جیوه در لوازم آرایشی را ممنوع کرده است، نظارت بر فروش اینترنتی فروشندگان بینالمللی دشوار است.
به گفته این گروه، استفاده مداوم از محصولات پوستی حاوی جیوه میتواند منجر به ایجاد جوشهای پوستی، تغییر رنگ، و لک شدن پوست شود.
استفاده درازمدت همچنین میتواند به چشمها، ریهها، کلیهها، دستگاه گوارش، و سیستمهای ایمنی و عصبی بدن آسیب برساند.
این گروه هشدار داد که استفاده شخصی از محصولی حاوی جیوه، همچنین میتواند با تماس مستقیم، افراد دیگر را نیز در معرض خطر قرار دهد و ممکن است به «آلودگیزدایی خانه» نیاز باشد.
در این گزارش خاطرنشان شده است که علاوه بر وجود خطرات تهدیدکننده سلامت جسمانی، استفاده از محصولات روشنکننده پوست به طور خاص نگران کننده است، «زیرا این محصولات نماد وجود جوامعی درگیر نژادپرستی و تعصب نهادینه نسبت به رنگ پوست هستند.»
بیشتر این محصولات آلوده ساخت نشانهای تجاری اروپایی یا آمریکایی نیستند، بلکه در نامنماهای تجاری محبوب چینی، تایلندی، پاکستانی، و مکزیکی شناسایی شدهاند که در پلتفرمهای تجارت آنلاین جهانی به فروش میرسند.
مایکل بندر، مدیر بینالمللی پروژه سیاستگذاری جیوه (Mercury Policy Project) در مصاحبه با ایندیپندنت گفت: «واقعا نگرانکننده است که این تولیدکنندگان به فروش و سود بردن از محصولات غیرقانونی که آسیب قابل توجهی به مصرفکنندگان میزند، ادامه میدهند.»
او افزود: «موضوع یافتن یک پیپیام نیست، بلکه محصولاتی میبینیم که حاوی صدها یا هزاران یا دهها هزار برابر بیشتر (از یک پیپیام) هستند. این مقادیر نجومی است.»
با این حال، کنوانسیون میناماتا ۲۰۱۳ (۱۳۹۲)، که پیمانی بینالمللی با هدف حفاظت از سلامت انسان و محیط زیست در برابر اثرات نامطلوب جیوه است، امضاکنندگان را ملزم میکند که تولید، واردات، و صادرات لوازم آرایشی دارای بیش از یک پیپیام جیوه را ممنوع کنند.
بندر گفت: «این عامل بسیار تاثیرگذار است. واقعا به همکاری بینالمللی نیاز داریم.»
یکی از سخنگویان «ایبی» گفت: «ایمنی کاربران برای ما بسیار مهم است. ایبی با نهادهای ایمنی محصولات مانند تجارت استاندارد (Trading Standards) و اداره ایمنی و استاندارد محصولات (Office for Product Safety and Standards) همکاری نزدیکی دارد تا اطمینان حاصل کند که اقلام فروخته شده در ایبی با تمام قوانین و مقررات ایمنی محصول مطابقت دارند.»
«ما همچنین فیلترهای خودکار مسدودکنندهای برای جلوگیری از ثبت محصولات ناامن داریم. این فیلترها سال ۲۰۲۱ (۱۴۰۰) از ثبت ۷.۴ میلیون محصول ناامن جلوگیری کرد. اگر چیزی وارد سایت شود، ما به سرعت اقدام به حذف آن میکنیم و به فروشندگان آموزش ایمنی محصول میدهیم تا از ثبت مجدد محصول حذفشده جلوگیری کنیم.»