سومین فرد مبتلا به اچآیوی نیز درمان شد – تی ام گیم
سومین فرد مبتلا به اچآیوی نیز درمان شد – تی ام گیم
به گزارش تی ام گیم و به نقل از Live Science، پیشتر نیز گزارش شده بود که دو فرد مورد درمان اچآیوی قرار گرفتند که هریک از آنها، پیوند مغز استخوان را از اهداکنندگانی دریافت کرد که حامل جهشی ژنتیکی بود و عفونت اچآیوی را مسدود میکرد. این پیوندها حاوی سلولهای بنیادی خونساز بالغ هستند که به انواع سلولهای خونی (از جمله گلبولهای سفید که جزء کلیدی سیستم ایمنی هستند)، تبدیل میشوند.
گفته میشود که این جهش ژنتیکی بسیار نادر است و تا به امروز تنها در حدود ۲۰ هزار اهداکننده مغز استخوان شناسایی شدهاند. عمل پیوند مغز استخوان به خودی خود – چه در طی انجام پیوند و چه پس از آن – عوارض زیادی بر بدن وارد میکند. سلولهای ایمنی مغز استخوان اهداکنندگان، به سلولهای بدن هر دو بیماران پیشین حمله کردند. این وضعیت به عنوان «بیماری پیوند در مقابل میزبان» شناخته میشود. با این حال، پس از این واکنش اولیه، هر دو مرد مورد درمان اچآیوی قرار گرفتند.
با این حال، زنی که اخیراً مورد درمان اچآیوی واقع شده بود، تجربه بسیار متفاوتی با دو مرد پیشین داشت. دکتر جینگ میهسو، پزشک معالج این بیمار در نیویورک، میگوید او تنها ۱۷ روز پس از عمل، بدون هیچ نشانهای از بیماری پیوند در مقابل میزبان، بیمارستان را ترک کرد. وی اظهار میدارد که این مورد، نظریه موجود مبنی بر اینکه شروع بیماری پیوند در مقابل میزبان ممکن است گامی ضروری برای درمان فردی از اچآیوی باشد را رد میکند.
گفته میشود این زن علاوه بر آنکه اچآیوی مثبت داشت، به لوسمی میلوئید حاد نیز مبتلا بود؛ یعنی سرطانی که بر سلولهای خونساز مغز استخوان تأثیر میگذارد. او خون بند ناف را، هم به عنوان درمان سرطان و هم برای اچآیوی دریافت کرده بود؛ زیرا اهداکننده، دچار جهش ژنتیکی مسدودکننده اچآیوی شده بود.
شایان ذکر است که خون بند ناف، حاوی مقدار زیادی از سلولهای بنیادی خونساز است. خون در زمان تولد نوزاد جمعآوری و سپس توسط والدین اهدا میشود.