سرگرمی

افزایش چهار برابری انتشار کربن به‌خاطر چیپ‌های هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۴ – تی ام گیم

  • افزایش چهار برابری انتشار کربن به‌خاطر چیپ‌های هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۴ – تی ام گیم

    دو گزارش تازه منتشرشده از سوی صندوق بین‌المللی انرژی (IEA) و صلح سبز (Greenpeace) هشدار می‌دهند که هوش مصنوعی، با وجود مزایای احتمالی‌اش، به شکل فزاینده‌ای به تهدیدی برای محیط زیست تبدیل شده است.

    به گزارش تی ام گیم و به نقل از انگجت، طبق یافته‌های صلح سبز، تولید تراشه‌های نیمه‌هادی مورد استفاده در چیپ‌های هوش مصنوعی باعث افزایش چهار برابری انتشار گازهای گلخانه‌ای در سال ۲۰۲۴ شده است. این اطلاعات با استفاده از داده‌های عمومی از تولیدکنندگانی مانند TSMC تایوان، SK Hynix کره جنوبی و دیگران به‌دست آمده‌اند.

    بخش زیادی از تولید تراشه‌های هوش مصنوعی در کشورهای شرق آسیا مانند تایوان، کره جنوبی و ژاپن انجام می‌شود؛ کشورهایی که شبکه برق آنها عمدتاً متکی بر سوخت‌های فسیلی است. این موضوع یکی از عوامل اصلی افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای است. به گفته صلح سبز، در صورت ادامه روند فعلی، مصرف جهانی برق برای کاربردهای مرتبط با هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰ ممکن است ۱۷۰ برابر شود.
     

    افزایش چهار برابری انتشار کربن به‌خاطر چیپ‌های هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۴ - تی ام گیم
    در همین حال، دولت‌های شرق آسیا به جای سرمایه‌گذاری بر انرژی‌های تجدیدپذیر، بیشتر به توسعه زیرساخت‌های مبتنی بر گاز طبیعی روی آورده‌اند. کره جنوبی ساخت نیروگاه‌های جدید گازی را اعلام کرده و تایوان نیز در حال گسترش پروژه‌های گاز طبیعی مایع برای پاسخ به افزایش تقاضای برق ناشی از هوش مصنوعی است.

    از سوی دیگر، بررسی IEA در ایالات‌متحده نشان می‌دهد که دیتاسنترهای مرتبط با هوش مصنوعی احتمالاً تا سال ۲۰۳۰ نیمی از رشد تقاضای برق در این کشور را به خود اختصاص خواهند داد. این احتمال وجود دارد که مصرف برق مرتبط با پردازش داده‌ها، از مصرف برق کل صنایع انرژی‌بر آمریکا – از جمله تولید فولاد، آلومینیوم، سیمان و مواد شیمیایی – پیشی بگیرد.

    در سطح جهانی، مصرف برق دیتاسنترها ممکن است تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۹۴۵ تراوات‌ساعت برسد؛ رقمی که بیشتر از کل مصرف برق کشور ژاپن است و ۳۰ برابر مصرف برق ایرلند خواهد بود.

    با وجود این نگرانی‌ها، برخی طرفداران هوش مصنوعی معتقدند که پیشرفت در این حوزه در نهایت به نوآوری‌هایی در انرژی‌های پاک مثل باتری و پنل‌های خورشیدی منجر خواهد شد؛ اما این ادعا همچنان در حد «شاید» باقی مانده است.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا